Creation: Free Design

Bewogen door het leven...


Mijn naam is Marise Bartels (1977).

Als kind al geboeid door de de natuur, observeren en daardoor als dromerig bestempeld. Ik bekeek graag alles wat van een afstand, zag vanalles en vroeg me daarbij van alles af.

Vallen en opstaan, vertrouwen verliezen en weer hervinden, zo ontstond de naam van mijn praktijk: Het Leven Beweegt Je.

Dat is nooit veranderd, en het observeren en waarnemen ging steeds meer van buiten ook naar binnen, ik leerde dat ik goed in mijzelf moest wortelen om goed om te gaan met mijn hooggevoeligheid en helderwetendheid.  Dat vormde een basis voor het ontwikkelen van waar ik nu iedere dag mee bezig mag zijn. Mijn eigen praktijk voor Massage, Healing en DO-IN En dat omvat meer dan alleen die drie begrippen. Het valt ook allemaal samen. Ik heb door alles wat ik ben gaan leren en bestuderen mijn eigen intuïtieve manier gaan vormen.

Ik kan me afstemmen op energie, op mensen, dieren, planten en vormen, gidsen, overledenen. Dat was toen ik jong was een enorme hindernis, maar nu mijn talent. Ik kan door mij af te stemmen vrij snel met jou tot de kern van het verhaal komen, waardoor jij je gezien voelt en tot inzicht komt. 

Het is allang niet meer raar of zweverig als je zegt dat je mediteert, aan yoga doet, je therapie volgt of wat voor vorm dan ook waar jij vreugde in vindt. Daarom is dit een interessante tijd om in te leven.

Ik studeerde Maatschappelijk Werk & Dienstverlening en ik voelde een enorm tekort, ik miste het holistische kijken. Hoewel ik er veel zinnigs heb geleerd, werd ik verder beknot in het werken mijn mijn gevoel en intuïtie. Dus ik ben gaan werken en daarbij gaan studeren en heb zo jaren naast mijn werk gestudeerd, geoefend, lesgegeven en altijd nieuwsgierig gebleven. 

Ik heb een vierjarige HBO opleiding tot Shiatsu-therapeut gevolgd aan de Nederlandse School voor Klassieke Shiatsu en een opleiding HBO medische vakken (anatomie, fysiologie en ziekteleer). Aansluitend daarop heb ik me laten kwalificeren als Do-In docent. Ik geef inmiddels ruim 12 jaar les in dit intrigerende vak waar je blijft leren en verwonderen.

Daarbij heb ik de opleiding Sportmassage (NGS) gevolgd, dit vond ik echter te oppervlakkig en de kijk op omgaan met blessures stond haaks op mijn holistische zienswijze. Ik ben de massage intuitief gaan gebruiken. Ik laat me regelmatig bijscholen voor alles aanvulling is op mijn werk en heb ik na DO-IN te hebben geleerd tijdens mijn Shiatsu opleiding van meester Kawada sensei ook de DO-IN opleiding gevolgd bij Lilian Kluivers aan de DO-IN Academy. Zo heb ik op de authentieke wijze DO-IN leren kennen en zelf gaan doceren.

Om goed voor mezelf te zorgen doe ik dageilijks aan meditatie en DO-IN voor mijzelf, ga ik veel naar buiten om te wandelen aan zee en de duinen, geniet ik van samenzijn van mensen van wie ik houd en van de natuur en lekker eten en schilderen.

Ik ga ervan uit dat iedereen het vermogen bezit zichzelf te helen. Het lichaam wil zichzelf altijd herstellen. Daarom geeft het de signalen af die nodig zijn om te laten voelen dat er iets aan de hand is. En soms is het zo dat een ziekte of aandoening zich manifesteert omdat daaruit iets moet worden geleerd. Niet alles is daarom te genezen, maar de kwaliteit van leven kan wel worden verbetert.

Mijn idee is dat je met eenvoud veel kunt bereiken en dat je de wijsheid en antwoorden uit jezelf kunt halen, maar dat je soms even het stof eraf moet blazen.

Mijn manier van lesgeven komt uit mijn Hart en mijn Zijn en ik weet zelf heel goed wat pijn en belemmering is, doordat ik voordat ik DO-IN op mijn pad kreeg kampte met heel heftige rugpijn dat mijn hele leven en al mijn bewegingen belemmerde. Op mijn geheel eigen wijze geef ik je graag heel duidelijk en beeldend les. Ik laat je ook graag met humor en lichtheid naar jezelf kijken, niet dat je jezelf niet serieus moet nemen, maar met een innerlijke glimlach te kijken relativeer je al heel veel.

Wanneer je bij mijn komt voor een consult, ben ik er met al mijn aandacht voor jou zonder oordeel. Het gaat erom dat jij weer verder kunt. Heb jij de motivatie om ook echt aan jezelf te werken? Dan help ik je met alle liefde verder.

Ik hoop je te ontmoeten!

 

Marise Bartels