Skip to main content

Metamorfose-massage

Metamorfose-massage houdt in: vertrouwen hebben in de Levenskracht.

Het is ontwikkeld door een voetreflex-therapeut, Robert st. John en noemde het eerst Prenataal-therapie. Samen met Gaston st. Pierre is een toepasbare massage ontstaan.

Metamorfose-massage is een oefening in vertrouwen, je hoeft niets te doen, niets te zeggen. Je hoeft alleen ruimte te geven aan de kracht van het leven en je kunt weer loslaten.Het is niet te verklaren door een wetenschappelijk model, je kunt er niet over nadenken, manipuleren of in eigen hand houden. Door het te ondergaan en te ervaren dat er meer is dan we kunnen zien en ontstaat contact met het innerlijk.

Doordat er buiten tijd en ruimte wordt gewerkt en er geen oordeel is, kunnen oude blokkades en trauma's worden verwerkt, zonder dat erin 'gegraven' moet worden of dingen moeten worden opgerakeld.

Ik behandel de binnenranden van de voeten, de duimen en het hoofd door een zachte aanraking. Deze plaatsen worden dus niet gemasseerd zoals bij een lichaamsmassage, de aanraking zo zacht als de aanraking voor een baby. Deze gebieden corresponderen met de lijn op de wervelkolom.
 
De lijn op de wervelkolom is vergelijkbaar met de tijdslijn van de ontwikkeling van een ongeboren kind. Op deze lijn kunnen zich allerlei blokkades hebben vastgezet door allerlei gebeurtenissen, trauma's en overtuigingen. Door het aanraken van deze lijn kom je in contact met deze blokkades en worden ze losgemaakt. Er wordt weer beroep gedaan op de Eigen Wijsheid en talenten die door de blokkades niet naar voren konden komen. De beide hersenhelften gaan weer samenwerken, vaak is er 1 dominant en dat is meestal de ratio.

Er zijn geen contra-indicaties. Metamorfose-massage kan op iedereen worden toegepast. Het werkt bijvoorbeeld goed bij vastgelopen situaties, kinderen en volwassenen met een geestelijke handicap, depressie, trauma's, verslaving, dementie, ADHD en als men zich afvraagt hoe nu verder in het leven. Ook dieren reageren er goed op.
 
De behandeling kan zittend of liggend op de behandeltafel worden uitgevoerd.

De rups is volmaakt zolang hij rups is. Een verdere staat van volmaaktheid wordt bereikt als hij een vlinder is.