Skip to main content

Agenda

Lente Yin en Creatieve Expressie

zondag 26 mei 2024

Een combinatie van de binnenwereld betreden en vandaaruit gaan creëren.

 

Wanneer je met een ronde vorm gaat werken, kom je in de binnenwereld Yin en daaromheen is de buitenwereld Yang. We nodigen je deze ochtend uit naar binnen te keren, ruimte te maken voor je verbeelding, de gevoelswereld, het intuïtieve, het vrouwelijke, via je creatie maak je het onzichtbare zichtbaar. In een veilige ruimte, de cirkel, de mandala. Je gaat niet zomaar wat 'freubelen', maar je maakt iets vanuit jouw binnenste, iets heel persoonlijks. 

 

 

De ochtend bestaat uit 2 delen die met elkaar in verbinding staan. Het eerste deel door middel van Yin houdingen diep te voelen van je lichaam. Jouw energie met het thema Hout dat staat voor geboorte, het nieuwe, de levendigheid, de stroming, voelen hoe je ontwikkeld bent, ben je gesnoeid of gestimuleerd in je leven, dit wordt allemaal in je lichaam vertaald.

 

Daarna neem je na een korte pauze plaats om met een rond paneel te werken met verschillende materialen (verf, stofjes, stiften, glitters, potloden, plaatjes), die jou aanspreken. Na een meditatie ga je in stilte heerlijk bezig zijn met je handen en je verbeelding. 

 

Via creativiteit voel je dat het leven in je stroomt, creëren geeft zin aan het leven. Het innerlijk kind mag vrij spelen, je mag ontdekken, neerzetten. Je mag ontdekken of jouw creativiteit er mag zijn, ben je daarin afgeremd, heb je het idee niet creatief te zijn of sta je te popelen om te beginnen. Het gaat niet om een 'mooi en geslaagd' werk afleveren, het gaat om de boodschap van je werk.

 

Marise Bartels (www.hetlevenbeweegtje.nl) en Fiona van Berkel begeleiden jou op deze creatie reis. Al met al een heerlijke ochtend waarbij je iets tastbaars mee naar huis neemt. 

Programma

09.30 uur Welkom en start YIN les

10.45 uur Korte Pauze met wat lekkers
11.00 uur Mandala maken
12.45 uur Ontspanningsmeditatie

Tijd: 09.30 - 13.15 uur (houd rekening met uitloop en geef jezelf daarna ook de ruimte om niet zoveel nog te moeten)

Bijdrage:
€ 65,00 (incl. alle materiaal en lekkers, evt. lunch zelf meenemen)

Locatie: Ruimte 23, Westeinde 23, Roelofarendsveen

Je bent van harte welkom. Gun het jezelf en schrijf je in via:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Vanaf voorjaar 2024 organiseer ik weer Bewuste Wandelingen & Do-In

Ga je mee? Lekker in de ochtend een lange wandeling door het duingebied in Noordwijk en Do-In Energie-oefeningen.

We wandelen in stilte door het bos/ duingebied naar de zee waar we lekker energiegevende Do-In oefeningen doen. Denk hierbij aan eenvoudige ronde bewegingen om je adem te verdiepen en je te vullen met levensenergie. En waar kan dat beter dan in de natuur in de frisse bos en zee-lucht.

Na een meditatie ben je veel meer ontvankelijk voor wat je in de natuur om je heen opmerkt. De geuren, de geluiden en ook de tekens die de natuur je geeft. Dat is een andere ervaring dan dat je gezellig kwebbelend met iemand wandelt, of dat je met een hoofd vol gedachten al die dingen mist.

De wandelingen helpen jou om veel meer bewust je te verbinden met de schoonheid om je heen. Je laat spanning en stress los die jouw lichaam belasten en vervuilen en je verhoogt letterlijk je trilling waardoor je positieve energie opneemt en uitstraalt.

 

Ook met een grijze lucht en wind kun je jezelf heerlijk opladen. Hier kun je je op kleden en je zult merken dat het toch heerlijk is om buiten bewust te bewegen en je spanning los te laten. Je hoeft geen Yoga-ervaring te hebben, alles doe je op je eigen tempo en mogelijkheden.

Zo ben je samen met anderen en toch lekker op jezelf.

Al met al een heerlijke ochtend waarbij je iets tastbaars mee naar huis neemt.

Gratis Download

Werkblad voor het verbeteren van je zicht met eenvoudige Do-In oefeningen voor je ogen. Verbeter de soepelheid van je oogspieren, coördinatie en zicht.

Volg me op YouTube

Ik plaats regelmatig gratis korte lessen en tips op YouTube, maak er gerust gebruik van!

Zoals hier een video over het acupressuurpunt Long 10 voor reinigen van keel en longen en meer lucht.