Creation: Free Design

Workshops 2022

Werken met de Wondermeridianen

De diepte in met het Doorgangskanaal en Gordelkanaal

Haal naar boven wat je ten diepste bent, kom zacht in contact met wat je verbannen en weggestopt hebt, vaak uit een overlevingsmechanisme. Voel de potentie die diep in je verborgen ligt tot leven komen.
 
De wondermeridianen zijn een bijzondere set meridianen die werken op de diepere aspecten van je wezen. Ze worden ook wel de Eight Curious Vessels genoemd. Ze werken op heel diep ingesleten patronen die al tijdens de conceptie zijn ontstaan. 
 
In deze workshop leer je diep te voelen in 2 van deze acht meridianen.In je leven maak je vanalles mee en daarin loop je 'kleine' en grotere trauma's op. Deze gebeurtenissen ankeren zich diep in je leven en beheersen je reflexen en de manier waarop je interactie hebt met jezelf en de ander, je omgeving en hoe je met de dingen omgaat. We werken veel in stilte, omdat het gaat om voelen, verwerken en ingegreren. Veel praten brengt je in de verhalen en in je hoofd en dit helpt je uiteindelijk niet verder.
 
Het Gordelkanaal is de gordel rondom te taille die jouw onderkant en bovenkant met elkaar verbindt voor een optimale stroming van je energie en levenslust, je kunt dit zien als een energie waarin je jezelf kunt dragen. Wanneer dit uit balans is kunnen er disbalansen ontstaan zoals:
 • Overgewicht met name rondom de middel;
 • Geen goede circulatie in de benen;
 • Pijn in de onderbuik en onderrug;
 • Gyneacologische problemen;
 • Je gevoelens niet uiten, opkroppen;

Het Doorgangskanaal is het verticale midden.en is nauw verbonden met je Hart en Nieren. Via dit vat stroomt vitale levensenergie en gaat over wie jij in essentie bent. Het is de bron van al je meridianen en een reservoir voor je DNA.

 • Waarom ben ik hier?
 • Wie ben ik?
 • Wat is mijn levensdoel?
 • Wat is de zin van het leven?
 • Is dit alles wat er is?
 • Wat betekent het om 'heel' te zijn?

 

In de workshop werken we met een aantal acupsessuur punten die we via meditatieve aanraking en druk behandelen. We werken met visualisatie terwijl we zachte bewegingen maken via eenvoudig Do-In oefeningen. We werken verstillend en in rust, het gaat erom dat je gaat voelen en alle aandacht naar jezelf brengt. Na de les is er ruimte om dingen te bespreken, maar hierin ben je helemaal vrij.

Wat heb je nodig:

Draag comfortabele kleding die een beetje losjes zit.
Neem je eigen mat mee, een dekentje en kussentje
Een opschrijfboekje

 

Data

Je kunt kiezen tussen zaterdag 18 juni of 2 juli 2022

Tijd 10.00 tot circa 12.30 uur

 

Kosten

30,- euro inclusief thee en wat lekkers

 

Aanmelden 

Je kunt je aanmelden via een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Of via WhatsApp  06 24 29 50 80