Creation: Free Design

Wandelen & Do-In Yoga!

Wandel mee de Herfst in door het mooie gebied van de Duindamse Slag, Noordwijk aan Zee. Wandelen staat centraal waarbij we bewust worden van je ademhaling, je lichaam en je geest helemaal tot rust komt. 

Merk je dat je wel graag wandelt maar vaak tijdens het wandelen begint te mijmeren, te piekeren of dat er hele dialogen in je hoofd rondgaan? Dat je wel van de natuur wilt genieten en in het Nu wilt zijn, maar dat je toch de helft mist door je gedachtenspinsels of dat je gezellig aan het praten bent met degene met wie je wandelt.

Bewust wandelen brengt je niet alleen dichter bij de natuur, maar ook bij je eigen natuur. Ik neem je mee en steeds staan we even na een poosje wandelen stil bij onszelf met een aandachtoefening, visualisatie of een energie-oefening. Daarbij doen we ongeveer 20 minuten een aantal Do-In Oefeningen, ademhaling, strekkingen, energie-oefeningen, dynamisch of juist verstillend, dit brengt je nog dieper in je lichaam en je bewustzijn. Dit doen we in het bos of op het strand. De oefeningen doen we staand.

Zo heb je de natuur om je heen die jouw opgebouwde spanning van je wegneemt, en veel levensenergie om in tot je te nemen. Buiten zijn maakt je blij en het verhoogt de hormonen die je rustig en vrolijk maken, en het laat stresshormonen uit het bloed verdwijnen. Bovendien is wandelen heel goed voor je conditie en algehele gezondheid, ook al doe je dat op een rustig tempo.

Je opent al je zintuigen, je ruikt en voelt en ervaart. Dus ook als het niet zulk zonnig weer is gaan we toch naar buiten. Tegen kou en wind en een beetje regen kun je je kleden. Draag schoenen waar je lekker op loopt, wandelschoenen of gympen en neem een rugtasje mee met een extra jasje of vest, flesje water. Alleen als het heel slecht weer is, extreme regen of storm wordt de les geannuleerd.

Je mag op je eigen tempo wandelen en ook de oefeningen doe je binnen de mogelijkheden van jouw kunnen. Het gaat er vooral om dat je geniet en ontspant.

De groepen zijn maximaal 10 personen, je kan de lessen los volgen.

De volgende lessen staan gepland op

Zaterdag 21 september, Vrijdag 27 september, Vrijdag 11 en 25 oktober 2019

Tijd
9.30 - tot ongeveer 11.15 uur

Locatie 
verzamelen op Parkeerplaats Duindamse Slag Noordwijk of Stay Oke, dit krijg je tzt van mij doorgegeven.

Kosten
12,50 euro per les, contant of via een tikkie. Inclusief een bakkie.

 

Aanmelden bij Marise
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

of WhatsApp 06 24 29 50 80

Kan je onverhoopt niet? Laat het mij zo snel mogelijk weten.