Creation: Free Design

Helende Meditatie

Vrijdagavond 19 april van 20.00 tot 21.45 uur

Bewustwording van je Chakra's

De Chakra's die we in deze meditatie-les behandelen zijn de 7 hoofdchakra's. Van de stuit tot de kruin.

Een Chakra kun je zien als een wiel, elk wiel is verbonden met een deel van je lichaam, klier, zenuwknoop en een levenskwaliteit. De wielen draaien en zenden en ontvangen voortdurend informatie en zijn dus heel fijn afgesteld op je binnen- en buitenwereld. Het zijn een soort centrales die levenskracht door je lichaam vervoeren en uitdrukken. Ze houden verband met je fysieke en geestelijke gesteldheid en beinvloeden je hele stofwisseling en stemmingen. Zo reageren jouw chakra's direct op je gedachten of wanneer je een bepaalde activiteit doet of bij ziekte. Ook pikken ze informatie uit de buitenwereld op. Onbewust communiceer je met anderen via jouw Chakra's. 
 
Misschien merk je weleens op dat je bij sommige mensen 'dichtklapt', niets meer weet uit te brengen. Het kan dan zijn dat de ander zijn Keelchakra heel dominant is en jou de mond weet te snoeren. Of dat iemand onbewust macht uitstraalt en daar geen fijne energie van uit gaat, maar je kan je vinger er niet op leggen, omdat diegene wel heel vriendelijk doet. Je kunt je heel fijn voelen bij iemand, of onderdrukt. Dat is al informatie die via Chakra's wordt uitgewisseld.
 
Ook wat je meekrijgt vanaf de Conceptie, de band met je ouders en verzorgers en of jij je veilig en gesteund voelt hier op Aarde, ben je gestimuleerd te wereld te ontdekken? Of ben je erg beschermd of onderdrukkend opgevoed, ben je vroeger gepest, ziekte meegemaakt, alle informatie slaat zich op in de Chakra's en jouw reis door het leven.
 
De Chakra's hebben te maken met jouw unieke ontwikkeling, van de Wortel van je bestaan, tot waar je nu bent, op weg naar je Wijsheid. 
 

In deze meditatie-les neem ik jou mee op reis door je Chakra systeem, de 7 Hoofd-Chakra's. We beginnen de les met rustige eenvoudige Yoga-strekkingen om jezelf te openen en verbinding te maken met je lichaam en ademhaling. Daarna gaan we in een zittende meditatie, waarbij je ook gebruik mag maken van een stoel. Ik begeleid je via een geleide meditatie door alle 7 Chakra's en vertel je hoe je verbinding maakt en genezende energie laat stromen, door je aandacht ernaar toe te brengen stuur je bewustzijn naar binnen. Aandacht = Bewustzijn = Licht = Liefde. Zo stroomt er opnieuw levenskracht door je Chakra's en kun je zelfs oude patronen helen via heel eenvoudige visualisaties en de Inner Smile.

Na deze meditatie is er een liggende ontspanning om alles te laten bezinken en de meditatie zijn werk te laten doen. Daarna drinken we nog een kop thee in stilte.
 
 Locatie: Yoga-Touch Roelofarendsveen
Kosten: 15,- euro
Aanmelden:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Laat je Rug Wervelen!

Vrijdagavond 10 mei van 20.00 tot 21.30 uur

Een les gericht op de rug en rugklachten

Deze les richten we ons op onze Wervelkolom. De wervelkolom is niet alleen maar een fysieke buis vol wervels, tussenwervelschijven, spieren en zenuwen, maar een heel intelligent systeem waar veel levensenergie doorheen stroomt wanneer deze vrij is van blokkades. 

De rug is gevoelig voor stress, overbelasting en zo kunnen er acute situaties ontstaan of chronische rugpijn. Misschien doe je er vanalles aan, laat je je rug behandelen of masseren of neem je pijnstillers, maar blijven je klachten bestaan. Je klachten kunnen door allerlei situaties ontstaan. Rugpijn belemmert je bewegingsvrijheid en je emotionele welzijn.

Beweging is voor de rug heel belangrijk, zo blijven je spieren sterk en soepel om de wervelkolom te ondersteunen en blijven de tussenwervelschijven goed doorbloedt en jong.

De rug is ook onze Ruggengraat, en wordt in de Chinese Geneeswijzen het Gouveneursvat genoemd. De ruggengraat geeft ons de stevigheid om onszelf te zijn en uit te dragen wie we zijn, onze gevoelens kunnen uiten. De rug is dus zeer gevoelig voor onze emoties. Alleen de rug laten behandelen of bewegen is niet voldoende, ook inzicht in jezelf. Neem je teveel op je nek? Ga je ergens onder gebukt? Dit bepaalt je lichaamshouding en je levenshouding. 

In deze les beoefenen we Do-In om onze rug in beweging te brengen en te masseren en we eindigen met een aantal Yin houdingen en ontspanning.

Locatie: Yoga-Touch Roelofarendsveen
Kosten: 15,- euro
Aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
 
 

 
Six Healing Sounds

Vrijdagavond 24 mei van 20.00 tot 21.30 uur


Bevrijd je organen van belastende energie

 
In deze les doen we milde Do-In oefeningen volgens de Orgaanklok die onze organen openen en activeren. We maken verbinding met onze organen door er ons bewustzijn naar toe te sturen en zachte klanken behorende bij de elementen van de Yin organen te maken. Deze klanken hebben een vibratie die belastende energie uit onze organen losmaakt via aandacht, adem, klank en visualisatie. Dit heeft een genezend effect op je lichaam.
 
Belastende energie is geblokkeerde energie. Dit zijn emoties die vast zijn gaan zitten in onze organen en kunnen voor chronische of vage klachten zorgen, tot ernstige ziekte. Volgens de Chinese Geneeswijzen kun je met bewustzijn en klank de organen helpen hun vitaliteit terug te vinden. 
 
Welke emoties sla je op in de organen
 
De Longen: Verdriet
De Nieren: Angst
De Lever: Woede
Het Hart: Wrok
De Milt: Zelfmedelijden, zorgen maken
Na de klanken worden de organen opgevuld met hun kwaliteiten die gezond zijn en de bijbehorende kleuren.
 
We beëindigen de les met een liggende eindontspanning om alles te laten bezinken en je lichaam te laten herstellen.
 
Locatie: Yoga-Touch Roelofarendsveen
Kosten: 15,- euro
Aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
 

Do-In en Tekenen Zomer Workshop

Zaterdag 15 juni van 9.30 tot 11.45 uur

Open je Hart

 
In deze Do-In Workshop gaan we onze verbinden met de Zomer, onze Hartsenergie.
In de zomer is het Vuur-Element dat verbonden is aan ons Hart het meest geopend en actief. Het Hart is ook het centrum van onze Ziel.
 
De workshop bestaat uit Meditatie, Zelfmassagetechnieken, Strekkingen, Energieoefeningen en het terugbrengen van de Vreugde in ons Hart met Do-In.
 
Na een meditatie op het Hart-centrum gaan we ons gevoel laten spreken door te tekenen wat er bij je los is gekomen. Intuïtief tekenen puur op je gevoel en met de kleuren en vormen die er komen uit jouw handen die verbonden zijn met je Hart en je Ziel. We werken met zacht pastel. Je hoeft helemaal niet te kunnen tekenen, het is niet iets wat kan mislukken of wat 'mooi' moet worden. Het zijn de kleuren die als vanzelf uit je handen vloeien.
 
Vind je het leuk om beweging, meditatie en expressie via kleuren te combineren? Dan is deze workshop iets voor jou. 
 
 
Locatie: Yoga-Touch Roelofarendsveen
Kosten: 27,50 euro (incl. materialen, thee en lekkers)
Aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
 
 
 Marise Bartels