Creation: Free Design

Workshops 2022

Werken met de Wondermeridianen

De diepte in met het Conceptievat en Gouveneursvat

Haal naar boven wat je ten diepste bent, kom zacht in contact met wat je verbannen en weggestopt hebt, vaak uit een overlevingsmechanisme. Voel de potentie die diep in je verborgen ligt tot leven komen.
 
De wondermeridianen zijn een bijzondere set meridianen die werken op de diepere aspecten van je wezen. Ze worden ook wel de Eight Curious Vessels genoemd. Ze werken op heel diep ingesleten patronen die al tijdens de conceptie zijn ontstaan. 
 
In deze workshop leer je diep te voelen in 2 van deze acht meridianen. Juist deze 2 meridianen zijn een heel mooi startpunt om heel diep op je vrouwelijke en mannelijke energie te werken. Ze hebben te maken met de gevoelens, geven en ontvangen, grenzen voelen en communicatie met je binnen en buitenwereld. Het zijn jouw eigen Moeder en Vader energiëen. 
 
In je leven maak je vanalles mee en daarin loop je 'kleine' en grotere trauma's op. Deze gebeurtenissen ankeren zich diep in je leven en beheersen je reflexen en de manier waarop je interactie hebt met jezelf en de ander, je omgeving en hoe je met de dingen omgaat. We nemen in de workshop ook de 7 hoofdchakra's mee die met deze kanalen verbonden zijn.
 
Het Conceptievat is de middellijn over de voorzijde van het lichaam (Ren Mai), je Yin energie heeft veel te maken met je gevoelswereld en hoe je met je gevoelens omgaat, hoe heb je dit geleerd en kun je jezelf koesteren als je pijn hebt en zorg nodig hebt. Of zoek je dit buiten jezelf. Een onbalans kun je herkennnen in 
 • Moeilijk je gevoelens kunnen verwerken en loslaten;
 • Liefde en koestering buiten jezelf zoeken; 
 • Verslavingen;
 • Beter de ander kunnen voelen dan jezelf; 
 • Veel geven, weinig ontvangen of juist andersom;
 • Steeds dezelfde situaties, personen aantrekken die je pijn doen.

Het Gouveneursvat is de ruggengraat (Du Mai) en deze heeft betrekking op je Vader-energie en weerspiegelt ook de relatie die je met je vader hebt, zoals het conceptievat nauw met je moeder verbonden is. Dit gaat over je individualiteit, je Yang energie. Durf jezelf in de wereld neer te zetten, te ontdekken, voel je je gesteund door jezelf en heb je een wereld om jezelf heen gebouwd die steunend en voorzienend is. Onbalans merk je in

 • Onzekerheid
 • Slecht grenzen aan kunnen geven
 • Rugklachten
 • Gemakkelijk te manipuleren
 • Niet voor jezelf gaan staan of juist defensief zijn;
 • Heel hard werken en jezelf geen rust geven.

 

In de workshop werken we met een aantal acupsessuur punten die we via meditatieve aanraking en druk behandelen. We werken met visualisatie terwijl we zachte bewegingen maken via eenvoudig Do-In oefeningen. We werken verstillend en in rust, het gaat erom dat je gaat voelen en alle aandacht naar jezelf brengt. Na de les is er ruimte om dingen te bespreken, maar hierin ben je helemaal vrij.

Wat heb je nodig:

Draag comfortabele kleding die een beetje losjes zit.
Neem je eigen mat mee, een dekentje en kussentje
Een opschrijfboekje

 

Data

Je kunt kiezen tussen zaterdag 30 april of 21 mei

Tijd 10.00 tot circa 12.30 uur

 

Kosten

30,- euro inclusief thee en wat lekkers

 

Aanmelden 

Je kunt je aanmelden via een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Of via WhatsApp  06 24 29 50 80