Creation: Free Design

Helende Meditatie

Vrijdagavond 18 oktober van 20.00 tot 21.30 uur

Bewustwording van je Chakra's

De Chakra's die we in deze meditatie-les behandelen zijn de 7 hoofdchakra's. Van de stuit tot de kruin.

Een Chakra kun je zien als een wiel, elk wiel is verbonden met een deel van je lichaam, klier, zenuwknoop en een levenskwaliteit. De wielen draaien en zenden en ontvangen voortdurend informatie en zijn dus heel fijn afgesteld op je binnen- en buitenwereld. Het zijn een soort centrales die levenskracht door je lichaam vervoeren en uitdrukken. Ze houden verband met je fysieke en geestelijke gesteldheid en beinvloeden je hele stofwisseling en stemmingen. Zo reageren jouw chakra's direct op je gedachten of wanneer je een bepaalde activiteit doet of bij ziekte. Ook pikken ze informatie uit de buitenwereld op. Onbewust communiceer je met anderen via jouw Chakra's. 
 
Misschien merk je weleens op dat je bij sommige mensen 'dichtklapt', niets meer weet uit te brengen. Het kan dan zijn dat de ander zijn Keelchakra heel dominant is en jou de mond weet te snoeren. Of dat iemand onbewust macht uitstraalt en daar geen fijne energie van uit gaat, maar je kan je vinger er niet op leggen, omdat diegene wel heel vriendelijk doet. Je kunt je heel fijn voelen bij iemand, of onderdrukt. Dat is al informatie die via Chakra's wordt uitgewisseld.
 
Ook wat je meekrijgt vanaf de Conceptie, de band met je ouders en verzorgers en of jij je veilig en gesteund voelt hier op Aarde, ben je gestimuleerd te wereld te ontdekken? Of ben je erg beschermd of onderdrukkend opgevoed, ben je vroeger gepest, ziekte meegemaakt, alle informatie slaat zich op in de Chakra's en jouw reis door het leven.
 
De Chakra's hebben te maken met jouw unieke ontwikkeling, van de Wortel van je bestaan, tot waar je nu bent, op weg naar je Wijsheid. 
 

In deze meditatie-les neem ik jou mee op reis door je Chakra systeem, de 7 Hoofd-Chakra's. We beginnen de les met rustige eenvoudige Yoga-strekkingen om jezelf te openen en verbinding te maken met je lichaam en ademhaling. Daarna gaan we in een zittende meditatie, waarbij je ook gebruik mag maken van een stoel. Ik begeleid je via een geleide meditatie door alle 7 Chakra's en vertel je hoe je verbinding maakt en genezende energie laat stromen, door je aandacht ernaar toe te brengen stuur je bewustzijn naar binnen. Aandacht = Bewustzijn = Licht = Liefde. Zo stroomt er opnieuw levenskracht door je Chakra's en kun je zelfs oude patronen helen via heel eenvoudige visualisaties en de Inner Smile.

Na deze meditatie is er een liggende ontspanning om alles te laten bezinken en de meditatie zijn werk te laten doen. Daarna drinken we nog een kop thee in stilte.
 
 Locatie: Yoga-Touch Roelofarendsveen
Kosten: 15,- euro
Aanmelden:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.